Nostalgii

Distribuie

La apariția crizei din Ucraina, foarte mulți s-au grăbit să declare confruntarea între Statele Unite și Rusia ca fiind inevitabilă. S-a folosit sintagma “capcana lui Tucidide” pentru a explica mai bine fenomenul. Istoricul grec a aratat ca, atunci cand o putere in ascensiune rivalizeaza cu puterea dominantă, evenimentul cel mai probabil este un razboi.Cand razboiul a fost evitat, a fost nevoie de ajustari dureroase in actiune si atitudini atat din partea puterii in ascensiune cat si a puterii dominante. Puterea emergentă, pentru SUA, nu este Rusia, ci China.

Recentele modificări de optică în legătură cu originea virusului au legătură cu această confruntare și mult mai puțin, dacă nu deloc, cu adevărul.
Un articol apărut recent în Wall Street Journal (WSJ) a reaprins speculaţiile în Statele Unite, în timp ce apelurile în favoarea unei anchete mai aprofundate se înmulţesc, inclusiv în cadrul comunităţii ştiinţifice. ” E vina Chinei?” se întreabă media globală, netulburată de propria cenzură, întinsă pe un an, proces în timpul căruia nu au ezitat să trimită la colțul infamiei pe absolut oricine amintea de laboratorul din Wuhan, inclusiv un savant ce are acasă, pe televizor, un Nobel. Pare o trezire la viață a presei. Pare, pentru că în opinia mea este o nouă etapă diversionistă. Mai mult președintele Biden a dat serviciilor americane un termen de 90 de zile pentru a veni cu raport concludent. Este sau nu China vinovată?
De unde această schimbare de macaz? Când Trump avea acest tip de discurs, toți ochii care contează se rostogoleau peste cap, indignați de conspiraționismul lui. S-a descoperit ceva nou? În lipsa accesului în laborator, oricum după un an nici chiar accesul nu mai este atât de important, orice probă fiind ștearsă, ce poate să aducă un nou raport? Poate să acuze, pe baza dovezilor indirecte, circumstanțiale, China. Pusă în fața acestei situații, deci pasibilă de plata unor despăgubiri imense, pentru care ar avea nevoie de 1000 de ani să le acopere, China nu mai are nimic de pierdut și va alege confruntarea. Situația tensionată din Marea Chinei, generată de miza Taiwan, nu are nevoie de mai mult pentru a exploda și a degenera într-o confruntare care ne va îngropa pe toți.
Contrar opiniei generale, nu cred că se va ajunge în acest punct. Cu marja de eroare de rigoare, evident. Schimbarea de abordare a originii virusului este o invitație la negociere. Nu neapărat dialog, cât negociere. Leverage. Statele Unite, slăbite economic, fără a deține supremația tehnologică, scindate intern de o abordare diferită a pandemiei, statele republicane refuzând să adopte excesivele măsuri propuse de democrați, au nevoie de un instrument de negociere. Care? Să ai puterea de a muta vina, dacă nu pe probatoriu, măcar la nivelul discursului public pe China îți dă un start bun într-o negociere. Nici nu trebuie să demonstrezi impecabil, este suficient să dai impresia că poți.. Să nu uităm că rețelele de socializare, ca la un semn, în tandem cu presa main stream, au permis, după un an de boicot, discutarea originii virusului din Wuhan, deci e clar de partea cui sunt.
Înainte de a trece la această etapă, SUA a fost de acord cu existența gazoductului Nord Stream 2. Adevărat că Nord Stream ul era aproape de final (încă 100 de km), totuși nesanctionarea firmelor participante are valoare de concesie făcută Rusiei și Germaniei. Deci, în foarte probabila negociere dura cu China, SUA și-au asigurat bunăvoința Germaniei. Posibil și a Rusiei, mai clar se va afla după întâlnirea de la Geneva dintre Putin și Biden.
În această direcție prezintă interes evoluția mediatică în care va merge orice teorie despre originea virusului – împărțirea lumii post covid – în niciun caz, pentru aflarea adevărului. Acesta va rămâne îngropat pentru totdeauna.
Să ne aducem aminte! Declanșatorul pandemiei, fricii, disponibilitatea populației pentru a accepta carantina, de a ceda drepturi și etapa zero, în martie anul trecut, nu ar fi fost posibile fără preluarea imaginilor din China. Chinezi căzuți pe stradă, spitalele chinezești pline, costumele de cosmonaut ale medicilor chinezi, devenite emblema pandemiei ulterior, investigațiile ziariștilor francezi care indicau că dispăruseră milioane de numere de telefon în China, deci de abonați, toate au instituit frica și paranoia. Păi dacă spuneau de atunci (pentru că știau din martie 2020, nu a apărut ceva nou acum) că acest virus este o armă biologică a Chinei, mai puteau să rămână zborurile cu China deschise? Mai puteau adopta, în aplauzele populației, modelul de carantină chinezesc? Dacă se găsea cineva să spună :” Poate și închiderea economiilor este parte a virusului și a tentativei chineze de a distruge Occidentul!”. Dacă publicau de atunci raportul, nu mai exista nici frică și nici carantină, deci nici pandemie. Cine credea abordarea Chinei? Au scăpat o armă biologică, dar au scăpat-o la ei în curte? Dacă se permitea discuția despre virusul, armă biologică chinezească, încă din martie anul trecut, se mai trecea atât de ușor peste legăturile lui Bill Gates cu OMS, cu elaborarea vaccinului înainte de pandemie și cu exercițiile sale de simulare a unei pandemii? Nu. Era conturată o conspirație de nivel global..
În ajutorul acestor mari descoperiri privind laboratorul din Wuhan apar și informații ” secrete” despre dr Fauci care a cheltuit bani publici americani în Wuhan. Nu este nicio dezvăluire, evident,informațiile erau publice. Poate prea publice.. Anticipez ca pe o nouă mare descoperire, funcție de cum decurg negocierile, prezența în comisia de anchetă trimisă de OMS în Wuhan a dr. Peter Daszak, președintele EcoHealth Alliance, adică exact firma cmde cercetări medicale trimisă de NIH în Wuhan pentru cercetări, în cooperare cu chinezii, pentru “gain function”. .
După cum se observă toată situația din Wuhan a fost în mod premeditat construită (fonduri, personaje, cronologie) pentru a putea fi folosită în orice narativ ar trebui. Imagini în oglindă. Confuzie. Niciuna dintre părți nu își va putea demonstra adevărul. Orice retorică americană se va împotmoli în prezența lui Fauci și a lui Gates. Sigur, în situația radicalizării, aceste personaje devin dispensabile. În același timp, nici China nu poate argumenta prea aprig varianta vinovăției americane. Cumva, pentru echilibrul puterilor, variantele celor doi protagoniști, de la un nivel încolo, se anihilează reciproc.. Inteligent, nu? Păpușarul.. Sigur, cartea SUA rămâne mass media și rețele. Cu ajutorul acestora, se pot face atâtea daune Chinei, încât să te așezi la o negociere este mult mai puțin costisitor.
Să ne gândim puțin la contorizarea deceselor covid. Știți, cu și de covid. Prima funcție, desigur, amplificarea mortalității virusului. Totuși, când acuzi China de vină, faptul că la nivel global sunt milioane de morți, atârnă greu, nu?

Știți ce este foarte ciudat? Deși interzise și blocate, aceste teorii au reușit să fie cunoscute și discutate în aceeași măsură precum varianta oficială. Punerea lor pe harta dezbaterii main stream nu numai că nu șochează, mai mult, dă un sentiment de victorie acelei părți a populației pusă la colț timp de un an. Mărește neîncrederea în stat. În autorități. În fapt, acest virus despre asta vorbește :confuzie, haos, neîncredere în autorități, disoluția statelor. Suntem în plin scenariu! Atât de bine făcut încât credem că noi am forțat aflarea adevărului.. Știți păpușile rusești care au alte păpuși incluse!? Ceva asemănător..

CIteste si:  Chinezării

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *