Jocurile perverse in democrație-II

Distribuie
1.In prima parte am arătat cum acționeaza FMI și Banca Mondiala. Organizatii puternice, globaliste. Alte centrale globaliste :ONU (Organizatia Națiunilor Unite), OMS (știți prea bine), OMC (Organizatia Mondiala a Comerțului). De fapt, sub aparenta ajutorului pentru tari, pentru națiuni se realizează o mutare a resurselor acelor tari în proprietatea marilor corporații.Nu vine nimeni cu tancul.
Dacă vreți o gluma, nu numai ca nu vine nimeni cu tancul, ci chiar tu, tara ‘ajutata’, cumperi tancul de la bunii samariteni, deși tancul nu te va ajuta deloc, tara ta este deja sclava, supusa de o armata economica, banci străine, mari corporații, multinationalele. Calul troian perfect.
Ca sa aveți proporția corecta, după statistica Băncii Mondiale, între anii 1980-1986 s-au încasat procente de 326 de miliarde de dolari din 109 ţări, iar ratele datoriilor s-au ridicat la o sumă de 332 de miliarde de dolari. Deci s-au plătit 658 de miliarde de dolari, la o sumă iniţial datorată de 430 de miliarde. Totuşi, aceste 109 ţări datorează băncilor particulare internaţionale încă 882 de miliarde de dolari. De ce sa risipești resurse uriașe pentru a i jefui când ii poți împrumuta? Nu este un text despre FMI si Banca Mondiala, ci despre punctarea unor vulnerabilități ale sistemului democratic, prăzi ușoare pentru aceste elite corporatiste și bancare.De ce sa ai o imagine negativa de bad boy când poți sa pozezi în salvatorul tarii respective sau, mai nou, salvatorul lumii întregi,al umanitatii chiar?
Din mărturiile unui fost angajat al Băncii Mondiale aflam despre Guatemala. Am ales ales exemplu din motive pe care le veți înțelege.
“Când Arbenz a devenit preşedinte al Guatemalei, ţara era controlatã de compania United Fruit şi de marile corporaţii internaţionale. Arbenz şi-a dat seama ce asta şi a zis: “Vrem sã dãm pãmântul înapoi oamenilor”. Dupã ce a ajuns la putere implementa politici care ar fi fãcut exact asta, sã dea drepturile asupra pãmânturilor înapoi oamenilor. Asta nu le-a plãcut prea mult celor de la “United Fruit” aşa cã au angajat o firmã de relaţii publice pentru a lansa o campanie pentru a convinge Statele Unite, cetãţenii Statelor Unite, presa SUA, congresul SUA cã Arbenz era o marionetã a URSS şi cã dacã l-am fi lãsat la putere,URSS ar fi avut o bazã în aceastã emisferã.
În acea perioadã exista în minţile tuturor o fricã exageratã de teroarea roşie, teroarea comunistã. Şi aşa, ca sã scurtãm povestea, din aceastã campanie de relaţii publice s-a ajuns la un angajament din partea CIA şi a armatei de a-l înlãtura de la putere pe acest om. Asta s-a şi întâmplat. Am trimis avioane, am trimis soldaţi, am trimis şacali, am trimis tot ce am putut pentru a-l înlãtura şi chiar l-am înlãturat. Imediat ce a fost înlãturat de la putere, cel care i-a luat locul le-a redat corporaţiilor internaţionale, inclusiv United Fruit toate drepturile şi posesiunile precedente.”….
Ideea de bazã e simplã: îndatoreazã o ţarã fie prin propria imprudenţã sau prin coruperea conducãtorului ţãrii. Apoi impune condiţii sau politici de ajustare structuralã care cel mai frecvent constau în:
-Devalorizarea monedei. Când moneda se devalorizeazã, se devalorizeazã toate lucrurile. Asta face cã resursele indigene (naţionale) sã fie disponibile ţãrilor prãdãtoare la o fracţiune din valoarea lor realã.
-Tãieri masive de fonduri pentru programele sociale. Acestea includ deseori educaţia şi sistemul sanitar, compromiţând bunãstarea şi integritatea societãţii, lãsând oamenii vulnerabili exploatãrii.
-Privatizarea întreprinderilor de stat, ceea ce înseamnã cã sisteme importante social pot fi cumpãrate şi reglementate de companii strãine pentru profit. Paradox :deși scopul acestor instituții este eradicarea sărăciei, pe unde au trecut au adâncit sărăcia tarilor respective, ransecsi fără resurse, companii naționale.
Ceea ce a făcut FMI și Banca Mondiala, a făcut și China în Africa și în Europa prin programul sau, ” Drumul mătăsii “
OMS. Ce este OMS in noua paradigma a coronavirus ului? Un organism suprastatal care gestionează politicile antivirus la nivel global. Aștepți sa te sune Bill Gates sa îți impună sa porți masca? Sau poate Rothschild.. Nu. Este aceeași schema a băiatului bun, a bunului samaritean. Un filantrop devine sponsorul privat cel mai important al OMS. Crezi ca este o coincidenta ca OMS recomanda statelor afiliate masuri în conformitate cu agenda lui Gates? Ultima recomandare a OMS este purtatul măștii chiar și interiorul casei. Filiera OMS-Gates – Bilderberg – China este atât de evidenta încât un efort de a o demonstra ar ocupa timp inutil – dacă ai ajuns cu lectura pana aici, ești din categoria celor care gândesc, nu ai nevoie de mine sa demonstrez evidența.
Totuși, o remarca pentru recomandarea cu insistenta a carantinei totale, a lockdown ului. Ce efect are acest lockdown? O blocare a economiei. Economiile statelor devin vulnerabile. Industriile autohtone, fabrici, companii slăbesc, falimentează-momentul ideal pentru a fi preluate, cumpărate ieftine de marile corporații. Va amintiți punctul anterior? Chiar și OMS participa activ la acest transfer al proprietății către marile corporatii.
Multinationalele sunt mai puternice și mai bogate decât statele. Iar aceste organisme suprastatale, mondiale sunt agenții functionaresti care “fac actele”. Atât. Vreți sa vina Exxonul cu o armata? Nu. Vine prin aceste agenții care conving conducătorii autohtoni. Vreți sa vina Big Pharma calare pe un tanc? Nu. Vine prin OMS, ori diverse agenții, prin racolarea unor funcționari din ministere, a unor medici etc..
Deci vezi, nu vine Soros, nici in cabina de vot, nici sa ți fixeze masca cu forța. Nu. Rafinamentul și geniul rău al metodei este ca a creat legi, agenții, organizații, regulamente care te vor convinge sau obliga, depinde, sa o porți.Dovada succesului acestui plan este ca te vor certa nu ei, ci oamenii din jurul tău, deveniți, fără sa știe, agenții acestei strategii. Cum?
2.Propaganda. Nu te forțăm, încercăm întâi sa te convingem. Și ne facem treaba atât de bine ca te vor forța cetățenii convinși de noi…
Ce este specific societăților democratice, în poziție cu cele totalitariste? Dialogul. Societatea civila, protecția cetateanului, a drepturilor sale. Campanii puternice pentru drepturi și libertăți.
Ce face elita? Ce a făcut și cu votul și cu alte mecanisme democratice. Nu interzici oamenilor sa vorbească, sa dezbata, sa iasă în strada, civic, nu. Mergi la nivelul următor, gestionezi societatea civila, stabilești topica dezbaterilor publice. Din acel punct, poți impune orice dorești, legi, percepții publice, ba, uneori, schimbi și guverne.
Un exemplu, povestit de unul dintre ‘organizatori’.
Venezuela. Chavez. Petrolul venezuelean, Chavez refuza sa se ‘împrietenească’ cu SUA. ÎN 2002, CIA (declarația lui) se afla în spatele unei revolte populare contra lui Chavez. Oamenii sunt plătiți sa iasă, se aduce televiziunea care are rolul sa filmeze astfel încât sa para ca a ieșit toată tara. Apoi faci astfel încât lucrurile sa degenereze. Norocul lui Chavez a fost ca a procedat inteligent, a vorbit cu oamenii prin intermediul unei emisiuni televizate, moderate de el. Insucces. Scenariul este repetat în foarte multe tari.
Pare cunoscut scenariul? Sigur CIA acționa la rândul sau prin interpuși :ong urile, organizații de activism, plantate special.
Cum răstorni ordinea unei societăți? Nu este democrația despre cetățean, despre drepturile lui? Iei niște cetățeni, îi pui sa se manifeste democratic, idioți utili ai planului tău. Drepturi și libertati, da?
CIteste si:  Infailibilul vaccin

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *